Kuka olen?

Olen 27-vuotias erityisopettaja, KM Keski-Suomesta. Olen vihreä kansanedustajaehdokas kevään 2015 eduskuntavaaleissa. Asun Jyväskylässä ja työskentelin viime syyslukukauden erityisopettajana Kortepohjan koululla. Tällä hetkellä etsin aktiivisesti seuraavaa työpaikkaa. Lähdin ehdokkaaksi, koska haluan saada nuorten ääntä kuuluviin ja olla mukana ottamassa vastuuta tulevaisuudesta. Toimin Jyväskylän Vihreiden nuorten ja opiskelijoiden (Jyvioni) puheenjohtajana tällä kaudella.

Lapsuus

 

”Kauas missä katse kantaa yli peltojen,
missä kaartaa taivon rantaa salo sininen,
siellä Satakunnan kansa tyynnä kyntää aurallansa maata isien.”

 

Satakunnan Kankaanpäässä kasvoi tyttö, joka piti metsistä ja majojen rakentamisesta. Harrastuksiin mahtui muun muassa yleisurheilua, jalkapalloilua ja savityökerhoa. Kun opiskelupaikka Kasvatustieteiden tiedekunnasta, Jyväskylän yliopistosta lukion jälkeen aukesi, tarkoitti se muuttoa Keski-Suomeen.

 

”Keitele vehmas ja Päijänne jylhä,
kirkkaus Keuruun ja Kuuhankaveen,
vuorien huippujen kauneus ylhä,
ah, kotiseutua muistoineen.”

Opettajana Nepalissa

Jyväskylästä tuli nopeasti koti ja siellä tapasin myös Laukaasta kotoisin olevan mieheni. Opiskeluaikaan mahtui paljon järjestöaktiivisuutta ja kansainvälisiä kokemuksia, jotka avarsivat ajatteluani ja maailmankatsomustani. Toimin opiskelijatutorina ja erityispedagogiikan opiskelijoiden ainejärjestö Abakuksen talousvastaavana. Yhden kevään vietin opiskelijavaihdossa Espanjan Madridissa ja kesän 2010 sosiaalityön opintojen harjoittelussa Nepalin Kathmandussa. Palattuani Suomeen, liityin mukaan Jyväskylän yliopiston ylioppilaskunnan (JYY) kehitysyhteistyövaliokunnan toimintaan ja toimin ylioppilaskunnan kehitysyhteistyöhankkeen koordinaattorina. Olen tehnyt paikallista vaikuttamista myös kotimaassa toimiessani Nuorten Akatemian kouluvierailijana ja Suomen ylioppilaskuntien liiton kehitysyhteistyöasioiden neuvottelukunnan (KENKKU) jäsenenä. Kokemukset ovat opettaneet heittäytymistä
ja antaneet rohkeutta.

 

Kunnallisvaaleissa 2012

”Helky laulu Auran rantain
silmä kirkas salamoi,
kaiu maine kauas kantain
minkä kunto kansan voi!”

 

 

HyyppääTyöt veivät muutamaksi vuodeksi myös Varsinais-Suomeen, Uuteenkaupunkiin. Se toi mukanaan taas uuden maakuntalaulun, arvokasta työkokemusta erityisopettajan työstä ja kipinän politiikkaan. Lähdin mukaan Vakka-Suomen Vihreiden toimintaan; olin mukana hallituksessa ja ehdolla kunnallisvaaleissa 2012. Lisäksi toimin kulttuuri-, nuoriso- ja liikuntalautakunnan jäsenenä. Samalla viimeistelin pro graduni Jyväskylän yliopistoon ja valmistuin kasvatustieteen maisteriksi joulukuussa 2013. Kun työtilanteet viime keväänä muuttuivat, palasimme puolisoni kanssa takaisin Keski-Suomeen. Rakkaimpia paikkojani täällä ovat muun muassa Kuusaankoski ja Hyyppäänvuori Laukaassa, Laajavuoren ja Tourujoen luontopolut Jyväskylässä, Petäjäveden vanha kirkko ja Leivonmäen kansallispuisto Joutsassa. Vapaa-ajallani nautin myös kuntosalilla huhkimisesta ja ystävien seurasta.

Kolmessa eri maakunnassa asuminen on ollut hyvä lähtökohta politiikan tekemiselle ja opettanut paljon. Haluan olla mukana tekemässä suomalaisesta koulusta maailman parasta, mikä ei onnistu pelkästään liitutaulun edestä. Myös rakenteita on uudistettava ja se tapahtuu pääosin politiikan keinoin. Koulutuksen ohella minulle tärkeitä teemoja ovat lasten, nuorten ja lapsiperheiden hyvinvointi, monikulttuurisuus sekä vastuunkanto maailmanlaajuisissa ongelmissa.